Segona sessió

Cultiu d’hortalisses i fertilització

L’últim dia ja varem aprendre quines característiques ha de tenir una terra fèrtil, per això avui ens hem centrat en aprendre les tècniques més importants que ens ajudaran a aconseguir aquest objectiu.

També hem donat una ullada a la constitució d’una planta i hem descobert que la major part dels elements que necessitat per realitzar les seves funcions vitals, estan presents a l’aire que envolta la planta que juntament amb l’aigua que forma part d’aquesta representa el 97,5% de la constitució de la planta. Tenint en compte que amb bona praxi només haurem d’aportar aquest 2,5 % restant però que al mateix temps aquest petit percentatge és el catalitzador que fa que la planta estigui saludable i no sigui propensa atraure plagues ni a contraure malalties, com ho podem fer per aconseguir-lo a un cost econòmic mínim?

Compost Minerals Microorganismes Biofertilitzant

I mentre creem una terra fèrtil, podem alimentar les plantes amb biofertilitzants com una alternativa de baix cost que ajudarà a les plantes a estar saludables.

Pel que fa a l’apartat de cultiu d’hortalisses, a aquesta taula podeu veure quan sembrar-les, trasplantar-les i recollir-les.

Calendari de sembra

Si us hi fixeu, estan agrupades per famílies i també hi ha una columna que parla sobre exigència de nutrients el que ens serà molt útil per planificar les associacions i rotacions (tema de la cinquena i última sessió).

Esta entrada fue publicada en Recursos. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s