Què es la jardineria sostenible

Per fer front a la degradació ambiental, moltes propostes van encaminades cap a la sostenibilitat. Però actualment amb el nivell de destrucció al que s’ha arribat la sostenibilitat no és suficient. En una relació de parella normalment no espirem a que aquesta sigui sostenible si no a que millori dia a dia i siguem més feliços convivint amb l’altre. Doncs bé, amb la nostra relació de parella Humanitat-Gaia passa el mateix però amb l’ agreujant que ens trobem que un membre de la parella, la Humanitat, ha comes una infidelitat i en aquesta situació proposem mantenir una relació sostenible. És aquest el màxim al que podem espirar? o hi ha alguna cosa més?

Al projecte Caliptra creiem que hem d’anar més enllà, per aquest motiu fem la proposta de la Jardineria sostenible com l’aplicació de la Permacultura al pati de casa teva que amb l’ajuda d’altres tècniques com ara les de la Agricultura Regenerativa ens permeten tornar a un estat de simbiosi amb Gaia i tenir una terra fèrtil, que crei un ambient estètic i productiu.

En termes pràctics proposem:

Dissenys conscients pensant en crear cicles tancats de matèria i energia per evitar que es perdin recursos i maximitzar les possibilitats del jardí. Passant de jardins passius que tenen altes demandes d’energia pel seu manteniment a jardins actius on tots els elements compleixin les seves funcions complementant-se amb la resta d’elements. Per aconseguir aquests objectius utilitzem especies de baix consum d’aigua que no requereixin un manteniment molt elevat i que al mateix temps que són decoratius, produeixin aliments.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Permajardineria. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s